Tűzijátékot az árvízkárosultaknak? – demagóg marhaság!

– Demagóg marhaság! – mondja pedagógus ismerősöm, amikor meghallja, hogy aláírásokat gyűjtenek azért, hogy maradjon el az augusztus huszadiki tűzijáték, és a pénzt, amibe kerülne, adják az árvízkárosultaknak.

És sorolja: egy turistacsalogató látványossággal kevesebb, több tízezer látogató hiányzik majd miatta Budapestről és az országból, minimum százmilliós veszteség!

A tűzijátékiparban dolgozó több ezer ember túlnyomó része utcára kerül. Munkanélküli segélyek, szociális juttatások – minimum százmilliós veszteség!

Legnagyobb nemzeti ünnepünket nem ünnepelhetjük meg a hagyományok szerint méltóképpen – felbecsülhetetlen, pénzben ki nem fejezhető veszteség!

Ajánlom – mondja – annak a százharmincezer okos embernek, aki eddig aláírta ezt a felhívást: nyúljanak a zsebükbe, és tegyenek le egy-egy ezrest az árvízkárosultak javára. Nem halnak bele, és ennek nincsenek olyan negatív társadalmi hatásai, mint az “okos” tűzijátékos javaslatnak. – Ja, és még egy dolog: a hülyeség akkor is hülyeség marad, ha sokan csinálják egyszerre.

– Nem tudok mást mondani: IGAZA VAN! Nem olyan nagy a baj, hogy az eszünk is elmenjen tőle! Hagyjuk a tűzijátékot, és ha segíteni akarunk, ne a más zsebéből tegyük.

Ugyanez más szemszögből: http://vilagutazo.wordpress.com/2010/06/24/elmaradhat-az-augusztus-huszadikai-tuzijatek/

Földvári György

Megrendelhető reprint viktoriánus képeslapok

Megrendelhető reprint viktoriánus képeslapok

Reklámok

One Response to Tűzijátékot az árvízkárosultaknak? – demagóg marhaság!

  1. […] Elmaradhat az augusztus huszadikai tűzijáték? Posted on 2010/06/24 by tizenegyes Egy, az interenten terjedő ötlet: ne tartsák meg a hagyományos tűzijátékot augusztus 20. estéjén, a pénzt, amibe kerülne, adják oda az árvízkárosultaknak. Első hallásra talán rokonszenves is lehetne az ötlet, különösen azoknak, akiket nem érdekelnek legnagyobb nemzeti ünnepünk külsőségei, de gondolni kellene a tűzijáték elmaradásának társadalmi és gazdasági hatásaira is: a dolog körülbelül úgy fest, mint az, amikor a színesfémgyűjtő feldarabol egy felbecsülhetetlen értékű szobrot, hogy a bronzért kapjon egy húszezrest. A “segítség” egyéb hatásairól itt olvashatunk: https://alfoldielet.wordpress.com/2010/06/24/tuzijatekot-az-arvizkarosultaknak-demagog-marhasag/ […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: