Rövid hírek, 2010. június 26.

Békésben sűrűn potyogtak a román repülők

A Nagyváradon zajló vitorlázórepülő-verseny résztvevői közül csütörtökön három, péntek délután újabb 3 gép hajtott végre kényszerleszállást Doboz, Sarkad, Póstelek környékén. A pilóták valamennyien sértetlenül megúszták a kalandot.

Forrás: BEOL

Marihuánatermesztők buktak le Kondoroson

Fakeretes ültetvényt alakítottak ki, lámpákkal melegítették, ventillátorokkal szellőztették a vadkendert a gondos gazdák. A rendőrök az egyik helyszínen 11 tő, a másikon 9 tő marihuánát találtak. Három kondorosi fiatalt gyanúsítanak az ügyben kábítószerrel való visszaéléssel.

Forrás: BEOL

Békéscsabán nem lesz tűzijáték

Békéscsaba képviselő-testülete úgy határozott, hogy az idén elmarad az augusztus 20-ai tűzijáték a városban. A közgyűlés egyúttal egy krízisalapot hozott létre, amelyből az árvízkárosult településeket, illetve a Békés megyében, az elmúlt hetek szélsőséges időjárása miatt károsult településeket kívánja támogatni. A krízisalap összege 8 millió forint, amely összegben szerepel az augusztus 20-ai tűzijátékra elkülönített 3,4 millió forint is.

Forrás: BEOL

Folytatódik az apadás a közép-Tiszán

A Tisza felső szakaszáról érkező árhullám Tiszadorogmáig megfordította a folyó addigi apadását — tájékoztatta pénteken a szoljon.hu-t a Kötikövizig.

A Tisza vízállása ma reggel Kisköre-alsónál megközelített a másodfok szintjét (750 cm), Szolnoknál azonban az apadás ellenére még 850 centit mutatott a vízmérce (III. fok 800 cm).
A Zagyva és a Tarna szintén tovább apad, a Hármas-Körös felső és középső szakasza azonban lassan árad, a torkolati szakasz kis mértékben apad. A Hortobágy-Berettyó torkolati szakasza a Hármas-Körös visszaduzzasztásának hatására lassan emelkedik.

Forrás: SZOLJON

Jászboldogháza: felrobbant az Opel

Jászboldogházán a Vezér utca vége után kb 1 km-re, egy külterületen, felrobbant egy személygépkocsi, melyben ketten ültek – tájékoztatta a szoljon.hu-t a jászberényi tűzoltóság.

A helyszínen egy Opel Astra típusú személygépkocsi hátsó ülésén 2 db 400 ml sűritett levegős tisztító-spray palack volt. Vélhetően egy palack szivárgott s megült a gépkocsi aljában, amit a bent ülők nem vettek észre. Az autóban tartózkodó két személy közül feltehetően egyikük rágyújtott, és ez idézte elő a robbanást.

A hatalmas erejű detonáció a személyautót teljesen szétvetette, ajtói szétnyíltak, üvegei kirobbantak, a tető felpúposodott és a légzsákok működésbe jöttek. A bent ülő 22 éves férfi súlyos másodfokú égési, míg a 19 éves hölgy könnyebb sérüléseket szenvedett. Ők az egységek kiérkezéséig el tudták hagyni a járművet, a mentők kórházba szállították mindkét személyt.

Forrás: SZOLJON

Halálos baleset Dusnoknál az 51-es úton

Éjjel negyed 10 körül Dusnok külterületén az 51-es számú főúton egy 42 éves bajai férfi Subaru személyautóval közlekedett Dusnok felől Fajsz irányába, amikor egy jobbra ívelő útkanyarban elvesztette uralmát a járműve felett, az megcsúszott és az útárkon keresztül az út melletti mezőgazdasági területen felborult. A balesetben a járműben hátul utazó 31 éves gyáli férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autóban szintén utasként tartózkodó 22 éves budapesti nő, és egy 44 éves budapesti férfi súlyos, míg a jármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

Forrás: Objektív Hírügynökség

Árvíz: a miskolci városvezetés erkölcsi felelőssége?

Az árvíz idején, idén júniusban is adtak ki építési engedélyeket arra a miskolci területre, ahol több áruházat is elöntött a víz. A szocialista vezetésű önkormányzat állítja: nem tehettek mást, mert a beruházó minden szakhatósági engedéllyel rendelkezett.

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár azonban úgy véli: az önkormányzatnak felelősebben kellett volna gondolkodnia, az árvízi területre kiadott szakhatósági engedélyeket bíróságon is megtámadhatták volna. A politikus szerint az érintett városrészben kialakult helyzet miatt jelentős erkölcsi felelősség terheli a város vezetőit, ami miatt a lemondáson is el kellene gondolkodniuk.

Forrás: Hír Tv

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: