Rövid hírek, 2010. július 1.

Kecskemét: vasárnap kezdődik a Csiperó

Vasárnaptól kilenc napon át a gyerekeké lesz a főszerep Kecskeméten. A XI. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek-és Ifjúsági Találkozóra három kontinensről kétezer gyermek érkezik a hírös városba.

A találkozóról szólva Farkas Gábor, az Európa Jövője Egyesület elnöke a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta: habár a fesztivál költségvetése és állami támogatása nagyjából a felére esett vissza a két évvel ezelőttihez képest, (idén nagyjából 70 millió forintból rendezik meg a Csiperót) a felkészülés jól sikerült, és a helyi intézmények, szervezetek és támogatók újfent bebizonyították, hogy fantasztikus együttműködésre képesek.

Forrás: BAON

Hatvanmillió fölötti kárt okozott az árvíz és az eső Baja környékén

Befejezte munkáját tegnapi ülésével a helyi védelmi bizottság Baján. A Duna gyors ütemben apad, a hétvégére már 450 centi körüli vízállás várható.

A belvíz, majd a több hullámban érkező árvíz, amit hatalmas esőzés kísért, korábban nem tapasztalt károkat okozott. Ezzel rávilágított arra, hogy ilyen mennyiségű csapadékhoz nincs elég szivattyú, és a tűzoltóautók száma sem végtelen. Ennek ellenére a védekezésben részt vevők és a szervezetek jól vizsgáztak.

Baja a károk enyhítésére, a helyreállításra két vis maior pályázatot is benyújtott – 50, illetve 12,2 millió forint értékben.

Forrás: BAON

Öt év a bajai drogdíler-főnöknőnek

Egy marihuánaterjesztéssel vádolt bajai nőre öt év börtönt szabott ki a bíróság. Két másik drogterjesztőt is letöltendő szabadságvesztésre ítéltek Kecskeméten.

Tíz füvező bajai fiatal perében hirdetett szerdán ítéletet a Bács-Kiskun Megyei Bíróság. Négy évvel ezelőttre nyúlnak vissza az ügy szálai. Akkor került rendőrkézre egy drogdíler Baján, akinek vallomása alapján sikerült felgöngyölíteni egy marihuánaterjesztő és fogyasztói kört. Az ügy néhány vádlottja még 18 éves sem volt, amikor a nyomozás megkezdődött. A tíz vádlott egyetlen nő tagja volt a fő drogelosztó.

Dr. Oroszi Márta bíró tanácsa bizonyítottnak látta, hogy az értékesítés piramisszerűen zajlott. A 36 éves nő két másik terjesztőnek adta tovább a marihuánát, akik a baráti körüket látták el. A vásárlók maguk közt is adtak-vettek adagokat. Hozzávetőleg egy kilogramm marihuána forgalmazása terheli a vádlottakat. További két és fél kilót a piramis csúcsán álló nő lakásán találtak meg a hatóságok.

A bíróság a drog mennyiségére való tekintettel öt év börtönt szabott ki a nőre, a két másik terjesztő három, illetve három és fél  év börtönt kapott. A marihuánát megvásárló négy társukat felfüggesztett, fél-egy éves börtön- illetve fogházbüntetésre ítélték, ketten pénzbüntetést kaptak, egy fiatalt felmentett a bíróság.

Forrás: BAON


Pénteken nyílik negyvenhetedszer a hajdúböszörményi művésztelep

A Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep 47. nyári időszaka nyílik meg július 2-án, pénteken 18 órakor.

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház kiállítótermében a résztvevőket köszönti és a kurzust megnyitja Kiss Attila, Hajdúböszörmény Város polgármestere. Ezt követően Tarciso Viriato festőművész kiállítását nyitja meg Cs. Tóth János, a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ igazgatója.

Forrás: HAON

Domaszék: elfogták az idős emberre támadó rablókat

A támadás után két órán belül elfogták a rendőrök azt a két román férfit, akik tegnap éjszaka egy domaszéki tanyán egy idős férfit raboltak ki – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Csongrád Megyei RFK sajtószolgálatától.

A két, 22 és 24 éves gyanúsított az éjszaka leple alatt betörte egy domaszéki tanya ajtaját, majd bementek és megtámadták az ott lévő, egyedül élő 77 éves idős férfit. Lenyomták a földre, bántalmazták és pénzt követeltek tőle. Végül több mint százezer forintnyi készpénzzel távoztak a helyszínről. A bácsi szerencsére nem sérült meg komolyan.

A bejelentést követően a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi és Migrációs Osztályának munkatársai jelezték, hogy még a rablás előtt a közelben intézkedés alá vontak két férfit, akikre illik a sértett által adott személyleírás. Keresésükre indultak, majd a Bajai úton el is fogták a két fiatalembert, akiknél meg is találták a rablásból származó készpénzt. Előállították őket a Szegedi Rendőrkapitányságra, rablás bűntette miatt indult ellenük büntetőeljárás. A rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette és előterjesztést tesz az ügyészség felé előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Forrás: Objektív Hírügynökség

Megrendelhető reprint viktoriánus képeslapok

Megrendelhető reprint viktoriánus képeslapok

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: