Felrobbant egy víztorony Fehérgyarmaton

Több mint 700 köbméter víz zúdult ki abból a víztoronyból, amely kedden reggel eddig ismeretlen okokból felrobbant Fehérgyarmaton.

Pernyák Sándor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője a robbanás okairól annyit mondott, hogy a vízműben vélhetően “fizikai folyamatok mentek végbe”. Tájékoztatása szerint a vízkorlátozás több települést, Fehérgyarmatot, Penyigét, Komorót és Mándot érinti.

Senki sem sérült meg, mert az építmény egy focipálya szélén, a lakott területtől távolabb van. Kömörőn, Mándon, Penyigén és Fehérgyarmaton összesen körülbelül 11 ezer embert érint a vízhiány. A robbanás okát egyelőre nem tudni.

Kovács Attila jegyző a Független Hírügynökségnek azt mondta: bár mindenki robbanásról beszél, egyelőre nem tudni, mi történt a toronyban. Annyi bizonyos, hogy a tároló része leszakadt, a darabjai két-három focipályányi területen szóródtak szét, a külső köpeny megmaradt része pedig most úgy lóg a csövön, mint egy rongy. A kiömlő víz villanyvezetékeket szakított le, és megrongált néhány villanyoszlopot.

– Nem nevezném robbanásnak a bekövetkezett eseményt, ezt inkább a köznyelv használja, bár kétségtelen: nagy erőhatással járt ekkora víztömeg kitörése a megsérült toronyból – kommentálta a rendkívüli helyzetet Kovács Attila, a település jegyzője.

hőségriadótól terhelt időjárás közepette megnyugtató a hír, miszerint a vízellátás lassan helyreáll, bár jelenleg még alacsony a nyomás, hiszen szivattyúkkal kell feltölteni a rendszert. A lakosságot kérték a takarékos vízfelhasználásra, s ezzel egyidőben locsolási tilalmat rendelt el az önkormányzat. A toronyhoz közeli épületek némelyikében illetve a kerítésben keletkezett károkat a testület műszaki szakemberei mérik fel.

A városvezetés a területi kamara közreműködésével igazságügyi szakértőt hív és kér fel annak kivizsgálására, hogy mi okozhatta az eseményt.

Forrás: FN – SZON

Az Élet-lapok induló gazdasági sajtóblogja

Az Élet-lapok induló gazdasági sajtóblogja

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: