Tízezrek a bugaci Kurultájon

Bugacon rendezik Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvényét a Nagy-Kurultajt. Szombaton több tízezer ember látogatott ki a pusztába, hogy részese lehessen a népek találkozásának.

Már Bugac határában hömpölygött a nép, autóval szinte alig lehetett haladni. Mindenki látni akarta a nagy rendezvényt. Az ünnepélyes megnyitót pénteken délután tartották. Ekkor fogadták a huszonnégy országból érkező 250 vendéget. A ceremónia után a vendégek megtekintették a kiállításokat és lerótták tiszteletüket az emlékhelyen.

A Kurultaj a legtöbb ázsiai nyelven törzsi gyűlést jelent. Előzménye a 2008-ban Bösztörpusztán rendezett első magyarországi Kurultaj volt, ahol Bugachoz hasonlóan több tízezren vettek részt. A Kurultaj az egységet fejezi ki. A Kárpát-medence magyar hagyományőrzői a kazakisztáni Madjar törzs és a rokon népek küldöttségei együtt ünnepelnek, és méltósággal emlékeznek nagy őseikre. A Kurultaj újra egyesíti a népeket, példát mutat hazaszeretetből, és a Kárpát-medencétől az Altájig 150 millió lélekben újra gyújtja a testvéri szeretet lángját.

A teljes cikk itt olvasható:http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kultura/kurultaj-tizezrek-a-nepek-talalkozojan-fotok-321125

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: