Rövid hírek, 2010 augusztus 10.

Békés megye: öt baleset, hét sérült

Délelőtt Kondoros külterületén őz szaladt egy autó elé. A kocsi vezetője már nem tudott megállni, elütötte a vadat. A balesetben a kocsi jobb első ülésén utazó nő könnyebben megsérült.

Délután negyed 4 körül Szeghalmon egy autós úgy indult el, hogy közben egy nő még ki szeretett volna szállni a kocsiból. Mikor a kocsi megmozdult, a nő lába beszorult. Sérülése 8 napon belül gyógyuló.

Ezt követően, Békéscsabán, a Baross utcában történt baleset. Az egyik épület előtti kavicsos részen egy fékező segédmotoros megcsúszott, elesett és könnyebben megsérült.

Délelőtt Kondoros külterületén őz szaladt egy autó elé. A kocsi vezetője már nem tudott megállni, elütötte a vadat. A balesetben a kocsi jobb első ülésén utazó nő könnyebben megsérült.

Délután negyed 4 körül Szeghalmon egy autós úgy indult el, hogy közben egy nő még ki szeretett volna szállni a kocsiból. Mikor a kocsi megmozdult, a nő lába beszorult. Sérülése 8 napon belül gyógyuló.

Ezt követően, Békéscsabán, a Baross utcában történt baleset. Az egyik épület előtti kavicsos részen egy fékező segédmotoros megcsúszott, elesett és könnyebben megsérült.

Kora este, háromnegyed 6 előtt pár perccel Dobozon csúszott meg és esett el egy motoros, aki ugyancsak könnyű sérülést szenvedett.

Este fél 8 előtt Békéscsabára, a Lencsési lakótelepre hívták a helyszínelőket. Egy autós és egy biciklis ütközött össze. A Fiat vezetője a Fövenyes utca felől a Lencsési út irányába tartott, és balra szeretett volna kanyarodni. A kanyarodás megkezdése előtt azonban a tábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget a neki jobb kéz felől, a Lencsési út kerékpárútján érkező nőnek, aki két kiskorú gyermekét vitte a biciklijén gyermekülésben. Az autó és a kerékpáros összeütköztek, a bicikli az oldalára borult. A nő és a két gyermek az elsődleges vizsgálatok eredménye alapján könnyű sérüléseket szenvedtek.

Forrás: BEOL


Továbbtanulásban Békés megye az utolsó

A jelentkezők és a felvettek arányát tekintve Békés megye az utolsó helyen szerepel azon a listán, amelyet a Magyar Nemzet állított össze a legfrissebb felvételi statisztikák alapján. Békésből idén összesen 4973-an felvételiztek, közülük 3288-at vettek fel a főiskolákra, egyetemekre. Ez 66,11 százalékos eredményességet takar, míg a listavezető Győr-Moson-Sopronban a felvételizők 75 százalékának sikerült a felvételije. A második helyen Tolna, míg a harmadikon Baranya megye szerepel.

Forrás: BEOL

Söröző előtt pihent a működőképes szárnyasgránát

Akár súlyosabb katasztrófa is történhetett volna Törökszentmiklóson pénteken, ha egy erősebb ütés érte volna azt a bombát, amit egy helybeli talált a portáján. Az éles gránátot egy söröző elé, az árokba helyezte el.

A söröző előtt kiderült, hogy veszélyes, szárnyas gránátról van szó, és a tűzszerészek azonnal elindultak a helyszínre. Ott megállapították, hogy egy éles, ki nem lőtt repeszgránátról van szó gyújtószerkezettel, melynek így sérülés esetén fennállt a veszélye, hogy felrobban.

A tűzszerészek, így elszállították a bombát Vácra a központi gyűjtőhelyre, és ott felrobbantották azt. Kiderült, hogy egy erősebb ütéstől is beláthatatlan következményei lettek volna annak, ha felrobban a gránát. A megtaláló férfit, előállították a rendőrségre és eljárás indult ellene közveszély okozás bűntett megalapozott gyanúja miatt.

Forrás: SZOLJON

Kunmadaras: verekedő gyászolók a kocsmában

Egy temetés után — halotti tor gyanánt — Kunmadaras egyik sörözőjébe tért be egy társaság, amelynek ittas tagjait — állapotukra való tekintettel — a pultos nem óhajtotta kiszolgálni.

A visszautasítást az egyik részeg családtag nem viselte el, sőt, megverte a felszolgálót, aki ezért azonnal kihívta a rendőrséget. A kiérkező járőrt a társaság legalább hat tagja körbefogta, és őt is veréssel fenyegették meg, miközben intézkedésében is megakadályozták.

A rendőr nagy nehezen kimenekült a sörözőből, beszállt szolgálati autójába, lezárta annak ajtóit és megpróbált elmenni, ám a társaság ezt nem nem engedte. A járőr ekkor rádión kért segítséget a környező rendőrkollégáktól, akik kisvártatva a helyszínre siettek, kimenekítették társukat szorult helyzetéből, és hamarjában igazoltatták az ittas, fenyegetőző társaságot.
Mint azt Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, a gyanúsítottakkal szemben a Szolnoki Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el, mégpedig külön törvényben meghatározott intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette megalapozott gyanúja miatt és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. A nyomozási bíró négy személlyel szemben elrendelte az előzetest, két gyanúsított vonatkozásában pedig lakhely elhagyási tilalmat alkalmazott. A bűncselekményt a törvény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti.

Forrás: SZOLJON

Vadkeleti vadnyugat

Több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt emeltek vádat két férfi és egy nő ellen, akik puskákból leadott lövésekkel akartak végezni egy másik társasággal Kecskemét-Ballószögben.

A teljes cikket itt olvashatja: http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kek-hirek-bulvar/vadnyugati-fogadtatas-fegyverrel-zartak-volna-le-a-vitat-321393

Bács-Kiskun hétfői bűnügyei

Baján egy lakásban járt tolvaj hétfőn délután. Vásárlási utalványt, pénzt és 150 ezer forint értékben arany ékszereket lopott el. Az összes kár 300 ezer forint.

Bugacon, a hét végén rendezett Kurultaj helyszínéről lopott el ismeretlen három kültéri villamos elosztó szekrényt és 50 méternyi kábelt. A tolvaj 240 ezer forintnyi kárt okozott.

Kecskeméten egy családi házban járt betörő, aki a teraszajtót felfeszítve jutott a lakásba. Elvitte a tévét, több számítógépet, ékszereket és pénzt, összesen 1 millió forint kárt okozva.

Kecskeméten, a Lóverseny utcából egy lépcsőházból tűnt el hétfőre virradóra egy lezárt motorkerékpár. A kétkerekű értéke 250 ezer forint.

A kiskőrösi rendőrök őrizetbe vettek egy 22 éves keceli férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy hétfőn egy 85 éves férfit szóváltás után egy rúddal ütlegelni kezdett. A fiatal verekedő igyekezett eltűnni a rendőrök elől, az idős sértett nem sérült meg súlyosan – tudtuk meg Nyíkos Tamástól, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

Forrás: BAON

Kiállítás-ajánlat vendéglátó helyeknek

Kiállítás-ajánlat vendéglátó helyeknek


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: