Rövid hírek, 2010. szeptember 12.

Lecsófesztivál politikával fűszerezve

Békéscsabán a lecsófesztivál nagysátrában többek között a Balkán EU-csatlakozásával eőlálló gazdasági lehetőség megragadása, a 44-es út megépítése és az ország második legszegényebb régiójának felemelése volt a téma, amelyet a térség EU-képviselőjue, Deutsch Tamás (Fidesz) taglalt értelmesen és szakavatottan. (Képek a fesztiválról alább. Fotók: Földvári Gy.)

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Kiskunhalas: Szüreti vasárnap savanyú májjal

Kora reggel óta rotyogott a jókora kondérban a helyi specialitás, a Halasi savanyúmáj a 31. Nemzetközi Szüreti Karnevál harmadik, utolsó napján. Sós Dezső halasi mesterszakács irányításával több tucat főzőmester és leendő szakács dolgozott azért, hogy délre az asztalra kerüljön a kiváló étel.

Az esemény háziaszonnya Kató néni, vagyis Ihos József volt, aki vasárnap délelőtt maga is nagy rajongójává vált a Halasi savanyúmájnak. Mint elmondta felülmúlta a várakozásait az étel, igazán jóízűt falatozott belőle.

Forrás: BAON


Bánmonostor: felborult autójával és gerincsésrülést szenvedett egy fiatalember

Volkswagen Passat személygépkocsijával felborult egy 27 éves bátmonostori fiatalember a Bátmonostor és Vaskút közötti szám nélküli úton. A baleset valószínűleg vasárnap délelőtt történt, de csak később találtak rá a sérültre, akit mentőhelikopterrel szállítottak kórházba.

A rendőrség vizsgálja, nem játszott-e közre ittasság a baleset bekövetkezésében.

Forrás: BAON


Árvíz nemcsak Kondoroson: Telekgerendáson a 47-es út veszélyben

Nemcsak Kondoros, hanem Telekgerendás is jócskán kapott az elmúlt éjszaka az égi áldásból. A település több pontján egész nap szivattyúztak, a szántóföldek vízben állnak. A polgármester szerint félő, hogy a víz az éjszaka folyamán elönti a 47-es utat.

— A szántóföldek vízben állnak. Az Orosházi Vízgazdálkodási Társulás kezelésében lévő csatornák nincsenek kitakarítva. Péntek óta az átemelőnél folyamatosan üzemel a szivattyú, de mivel a csatornákon nem tud elfolyni a víz, így előfordulhat, hogy az éjszaka folyamán visszafordul a település felé, ezért felkészültünk a homokzsákos védekezésre. A vízszint a szivattyúzás miatt folyamatosan emelkedik, több helyen már elérte a 47-es út alját, félő, hogy az utat is hamarosan elönti — sorolta a gondokat a település vezetője.

A belterületen a víz négy ingatlant veszélyeztetett, a békéscsabai tűzoltók és a katasztrófavédelem munkatársainak segítségével a mai napon a veszélyt elhárították. Három utcában harmadfokú, a település többi részén másodfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el.

Forrás: BEOL


Késsel tett pontot a családi vita végére

Szabó Zita százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a Szoljon.hu-nak elmondta, egy családi vita után meghalt egy ember Szórópusztán.

Előzetes adatok alapján egy családi összejövetelen került sor a vitára. Ekkor egy idősebb férfi összeszólalkozott vejével, majd később dulakodni kezdtek. A fiatalember ekkor kést rántott, majd az apósába döfte. A szúrt seb olyan súlyos volt, hogy a férfi belehalt a sérülésébe.

Forrás: SZOLJON


Halálos személyautó- busz karambol Nyíregyházán

Összeütközött egy személygépkocsi és egy turistákat szállító autóbusz Nyíregyházán, a 403-as elkerülő úton vasárnap kora este.

A személyautó vezetője meghalt, a busz utasai közül hárman könnyebb sérüléstszenvedtek, és megsérült a sofőr is, akit a mentők kórházba szállítottak – közölte a Független Hírügynökségggel Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A százados a buszsofőr állapotáról, illetve arról, honnan érkezett a busz, nem tudott részleteket mondani, bővebb tájékoztatást hétfőre ígért.

Forrás: SZON


Robogós halál a 4-esen

Átmenetileg teljesen lezárták a 4-es főutat szombaton Székely közelében, amikor egy tragikus végű közúti balesetet vizsgáltak. (A fotók megtekintése csak erős idegzetű olvasóinknak ajánlott!)

A teljes cikk itt látható, fotókkal: http://www.szon.hu/hirek/Szabolcs-Szatmar-Bereg/cikk/halalra-gazolta-a-robogost-az-audi-szekelynel/cn/news-20100911-03395141


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: