Rövid hírek, 2010. szeptember 27.

Magyardombegyház: koldulás miatt szünetel az ügyfélfogadás

Koldulás miatt ügyfélfogadás nincs – ezt olvashatják a magyardombegyháziak a polgármesteri hivatal bejárati ajtaján. A falu lakóinak egy része ugyanis Budapestre indult a Parlament elé koldulni.

A nem egészen 300 lakosú dél-békési kistelepülés számára ez az utolsó szalmaszál. Minden támogatási kérelmüket elutasították. Nem kaptak önhikit, kimaradtak a működésképtelen önkormányzatok egyéb támogatásaiból, a számlájukat zárolták. A választások utáni első napon fizetést sem tudnak adni a dolgozóknak, ezért döntöttek a koldulás mellett.

Reggel 17 helyi lakos szállt fel a fővárosba induló buszra, táblákkal felszerelkezve. Egy levelet szeretnének átadni a belügyminiszternek és a Parlament elnökének, amelyben leírják sanyarú helyzetüket. Reménykednek, hogy valaki átveszi tőlük a dokumentumot és a koldulás eredményes lesz.

A teljes cikk itt olvasható:http://beol.hu/bekes/kozelet/koldulas-miatt-szunetel-az-ugyfelfogadas-magyardombegyhazon-330059Nagylak:60 milliós körözött autót foglaltak le a határon

Az egész világon összesen 499 darab készült abból az autóból, ami vasárnap este akadt fenn a nagylaki határátkelőhelyen. A körülbelül 60 millió forint értékű sportkocsit a svájci hatóságok körözték.

A luxusautó sofőrjeként egy 41 éves aradi férfi jelentkezett kilépésre a nagylaki határátkelőhelyen. Az útlevélkezelőnek gyanússá vált a nagy értékű jármű, ezért alapos ellenőrzés alá vonta. Ennek során a Schengeni Információs Rendszer azonnal jelezte is, hogy a svájci hatóságok az autó körözését rendelték el, mivel azt szeptember 23-án lopták el az alpesi országból.
A Ferrari Scuderia Spider 16M egyébként limitált szériás, amelyből mindösszesen 499 darabot gyártottak a Ferrari 16. világbajnoki győzelme alkalmából. Értéke körülbelül 60 millió forint.

Az autót a rendőrök lefoglalták, majd felvették a kapcsolatot az ORFK schengeni kapcsolattartó egységével, akik megteszik a további lépéseket az ügyben – tájékoztatta a delmagyar.hu-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Forrás: Délmagyar.hu
Totálkáros kamion a 45-ösön

Egy kamion oldalára borult, egy gépkocsi pedig árokba csúszott a 45-ös számú főút 41-es kilométerénél Hódmezővásárhely és Szentes között.

Egy kamion Szentes felé haladt Hódmezővásárhely irányából. Egy jobbra ívelő kanyarban a kamion lekapott az útról. A sofőr visszarántotta a kormányt, azonban ennek során  “bebicskázott” a hátsó pótkocsi, majd a járműszerelvény az oldalára borult. A járműszerelvény így csúszott az úton, majd az út menti árokban állt meg. Szemből érkezett egy személygépkocsi. Annak sofőrje, hogy az ütközést elkerülje, elrántott a kormányt és szintén az árokba csúszott. Személyi sérülés nem történt, de a 41-es kilométernél délután fél 1-ig félpályás útlezárás volt.

Békés megye, vasárnap: öt sérült az utakon

Békés megyében vasárnap öt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Hajnal négy és este fél nyolc között összesen öten sérültek meg az utakon.

Először hajnali 3 óra 50 perckor hívták a baleset helyszínelőket Orosházán. A város külterületén árokba hajtott egy ittas autós, utasa könnyebben megsérült. Délelőtt Csabacsűd külterületén ugyancsak árokba hajtott egy autós és ennek a balesetnek is egy könnyű sérültje van. Medgyesegyháza külterületén vasárnap délelőtt háromnegyed 11 körül egy lovas fogatról menet közben leesett egy nő, aki ugyancsak 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Délután negyed 4 előtt pár perccel Orosháza külterületén, a Gádoros felé vezető úton történt sérüléssel járó baleset. Egy személyautó és egy motoros ütközött össze. A motoros férfi megsérült, de állapota nem súlyos. Az ötödik baleset Gyomaendrődön történt este fél 8-kor. Egy elektromosbiciklis nekiütközött egy álló teherautónak és súlyosan megsérült. A balesetek körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Forrás: Beol.huReklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: