Fél évi bérrel tartozik a Ganz-Röck – csütörtökön eldőlhet a gyár sorsa

Az érintettek egy része sokat várt attól a tárgyalástól, amit kedden délelőtt tartottak Kiskunfélegyházán a Ganz-Röck gyárában kialakult helyzetről. Most ültek először egy asztalhoz a tulajdonosi kör, a munkáltató, az önkormányzat, valamint a sztrájkoló munkások képviselői. A megbeszélésen hívatlanul megjelent dr. Garai István MSZP-s országgyűlési képviselő is, de azt jelenlétében nem kezdték el. Czomba Sándor nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár kizárólag a tulajdonosok és a sztrájkolók képviselőivel ült le tárgyalni, valamint Kapus Krisztián polgármesterrel.

__________________Reklám__________________________

Karácsonyi ajándékot keres? - Nézzen be hozzánk!

______________________________________________

A megbesszélés után Cselkó Lőrinc, a sztrájkbizottság tagja elmondta, hogy az államtitkár a szakszervezet meghívására érkezett Kiskunfélegyházára, hogy tájékozódjon a kialakult helyzetről. A dolgozók elmondták, hogy végső kétségbeesésükben sztrájkolnak, amitől azt remélik, hogy megkapják az elmaradt hat havi bérüket.

Czomba Sándor érdemben nem nyilatkozott a megbeszélésen elhangzottakról.

Szentesi Lászlóné az igazgatósági tanács elnöke újságírói kérdésre elmondta, hogy mintegy kétszázötven millió forint az az összeg, amit a dolgozóknak meg kellene kapniuk a Ganz-Röcktől. Arra azonban nem tudott választadni, hogy ezt mikor tudják majd kifizetni.
A hétfői közgyűlésen a tulajdonosok azt mondták, hogy saját erőből, saját pénzügyi forrás biztosításával, a működőképességet nem tudják helyreállítani. Külső befektetővel lehetséges lenne, és akkor ha a 2,071 milliárd forint hitelt megkapnák. Amennyiben a feltételek nem teljesülnek, akkor csak egy lehetőség marad, a fizetőképtelenség bejelentése, nyilatkozta Szentesiné.

Kapus Krisztián úgy értékelte a tanácskozást, hogy fontos lépést tettek a tizenkét napja sztrájkolók ügyében, mert sikerült mindenkit egy asztalhoz ültetni. A városvezető bízik abban, hogy a dolgozók megkaphatják bérüket, és abban is, hogy a gyár talpraáll.

Forrás: BAON

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: