Félmilliárdos adócsalás Debrecenben

Óriási mértékű adócsalást tárt fel a Vám- és Pénzügyőrség Észak–alföldi Regionális Nyomozó Hivatala egy debreceni székhelyű – gabona felvásárlással és értékesítéssel foglalkozó – cég vonatkozásában – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Sipos Jenő a VPOP szóvivője.

A 2006. és 2007. évben a Kft. bruttó 969 milliós gabonaértékesítést bonyolított országszerte, a terményeket viszont számla és felvásárlási jegy nélkül szerezte be.

Az APEH felé benyújtott bevallásokban minimális fizetendő ÁFÁ-t vallott, oly módon, hogy beszerzései igazolására fiktív költségszámlákat használt fel, értékesítései döntő részét pedig nem vallotta be.

Az ügyvezető azáltal, hogy eltitkolta értékesítéseit, és bevallásában valótlan tartalmú beszerzési számlákat szerepeltetett két év alatt összesen 241 millió forint adóhiányt okozott ÁFA adónemben.

A valótlan számlák szerepeltetése, és valós bevételek eltitkolása kihatott a Kft. társasági adóbevallásaira és különadójára is, mely szerint 2006-2007. években társasági adónemben 204 millió, míg különadóban 34 millió forintos adóhiány keletkezett.

A félmilliárd forintos adócsalás tettese beismerő vallomást tett.

A pénzügyőr nyomozók vádemelési javaslattal továbbították a nyomozati iratokat az ügyészség felé. A bűncselekményre a törvény 2 – 8 évig terjedő szabadságvesztés büntetés kiszabását rendeli.

Forrás: Objektív Hírügynökség

______________________Hirdetés__________________________

Művészeti bolt a neten

Művészeti bolt a neten - ajándékok, képeslapok, kerámiák, könyvek

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: