Már szinte járható Szeged

A péntek délelőtti órákra normalizálódott a közlekedési helyzet Szegeden; valamennyi út és híd járható, jelentősebb dugó sehol sincs. A rendőrség közlése szerint a régi 5-ös főúton, a jegesedés miatt, a kamionok még mindig nem tudnak felhajtani az autópályára, ezért a rendőrség Balástya irányába tereli a járműveket, amíg meg nem oldódik a helyzet.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. 17 nagy és 8 kisebb géppel takarítja a város útjait. A cég csütörtök reggel óta dolgozik megerősített műszakban – mondta Makrai László, a kht. ügyvezetője. Mintegy 120 köbméter szóróanyagot juttattak ki az utakra csütörtök reggel óta.

A havazás megakasztotta a forgalmat péntek reggelre Szegeden; a jegesedés miatt a nagyobb járművek nem tudtak felmenni a hidakra, a rendőrség a jégmentesítés idejére leállította a kamionforgalmat. A 43-as főúton lévő Bertalan hídon kora reggel egy kamion keresztbe fordult a szegedi oldalon. Mentése tűzoltók segítségével sikerült, utána a rendőrök már nem engedtek több kamiont a hídra.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád megyei diszpécserének tájékoztatása szerint Szegeden hat munkagéppel végzik a hóeltakarítást és a szórást. Nacsa János elmondta: a megyében 14 munkagéppel dolgoznak a közútkezelő fenntartásában levő utakon; járhatatlan utak nincsenek a megyében.

A meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint péntek estig folyamatos havazás várható. Csütörtökön egész nap havazott, Szegeden 15 centiméternyi hó esett, ez a mennyiség péntek estig várhatóan megduplázódik.

Forrás: HVG

____________Hiredtés_________________________________________

Magyar Világiskola

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: