Drágul a cukor? – Fizessen az EU!

Az észak-afrikai események hatására Magyarországon 100 százalékkal ment fel a cukor ára. Hogy miért? mert az Európai Unió még belépésünk előtt hitelezett Brazíliának. Ez önmagában nem bűn, mindössze vétkes könnyelműség. De Franciaországnak, Németországnak volt felsleges pénze, könnyen adták. Brazília aztán bejelentette: nem tud törleszteni, mert nincs miből. Legfeljebb cukorral, mert cukornádja az van bőviben, és csak gyűlik a nádcukor a raktárakban, mert az európaiaiknak helyben van a répacukor, nem kell óceánokon át szállítani, munkát ad sok embernek, és még olcsóbb is egy kicsit.

Az EU zseniális pénzügyesei megorganizálták, hogy fizethessenek a délamerikaiak természetben. Ehhez mindössze az kellett, hogy Magyarország 10 cukorgyárából 9-et bezárathassanak, hogy az EU országaiban drasztikusan csökkentsék a cukorrépa termelését és feldolgozását.

És akkor, beütött a líbiai válság. Brazília egy pillanat alatt felmondta a törlesztést, mivel cukor helyett bioüzemanyagot állít elő a cukornádból. Mi, magyarok, ettől kezdve háromszoros áron vesszük a cukrot. AZ EU-nak kutyakötelessége lenne azonnal intézkedni: cukorárkompenzációt fizetni nekünk, magyaroknak, méghozzá nem a kormánynak, hanem személy szerint mindenkinek egy kiszámított átlagos cukorfogyasztásra, azon kívül támogatni Magyarország területén legyalább három új cukorgyár felépítését és elindítását. Természetesen a szükséges cukorrépamennyiség megtermelésének finanszírozása is Az Unió feladata. Ezt a magyar politikának kellene elérnie. Ugyanis, ha ezek után még mindig a brazil cukorra számít az Unió, akkor valaki nem normális az apparátusban. Ha érdemi lépések nem történnek az ügyben, fontolóra kell venni, hogy az EU vagy az ország érdekei a fontosabbak, és akár az Unióból való kilépést is kilátásba kell helyezni, lévén hogy nem vagyunk kötelesek Európa hülyeségéért helytállni, elég nekünk a saját eddigi, elhibázott és szervilis EU-politikánkért.

Tizenegyes

Reklámok

One Response to Drágul a cukor? – Fizessen az EU!

  1. Inez szerint:

    jó kis konspiráció és sajnos hogy mi isszuk a levét…
    annyit még hogy kezdetnek az is elég lenne ha a multik a bruttó 150ft-os cukrot amit az importőr helybe szállít nem adhatnák el több mint a duplájáért. Régen is létezett hatósági ár pár alapvető termékre.
    Többször beigazolódott ,hogy egy tollvonással át lehet húzni törvényeket és újakat lehet alkotni hát nosza!

    Inez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: