Állítsuk át az órát! – a hivatali hülyeség eklatáns példája

Az Európai Unió 2001-ben fektette le országaira vonatkozóan, hogy minden év márciusának és októberének utolsó vasárnapján, greenwichi idő szerint 1:00-kor történik a nyári és téli időszámításra való áttérés. Így tavasszal (a máról holnapra virradó éjszaka) helyi idő szerint 2:00-kor állítjuk át az órát 3:00-ra, így hosszabbítva meg a nappalokat.

Forrás: Nők Lapja Café

Az óraátállítást valamikor villanytakarékossági okokkal indokolták. Amikor az Unió egységesen bevezette, már semmi nem indokolta, ha csak az nem, hogy a tagállamok többségében már működött. Rengeteg álmos gyerek és felnőtt szidja a keresztanyját a kitalálójának, az átállás sok felesleges papírmunkával és egyéb bosszúsággal jár, ráadásul az ember biológiai órája nem áll át. Ha már a hatóságok ragaszkodnak hozzá, tiltakozó akciót indíthatnánk, hogy vegyék már észre: a magánéletünkbe történő belenyúlásaik közül ez az amire nemcsak hogy nincs szükség, hanem kifejezetten káros – és nem kerülne semmibe eltörölni.

Az volna célravezető, ha a munkahelyek, iskolák, intézmények úgy tiltakoznának, hogy az óraátállítás napjától egy órával később kezdenék munkaidejüket! Így az óraátállítás legalább ezeken a területeken nem fejtené ki káros hatását, és egyúttal felhívhatnánk a figyelmet arra, hogy ezt az uniós rendekezést minél előbb el kell törölni.

Tizenegyes

Magyar Világiskola

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: