Ópusztaszer: kezdődik a szezon

Április elsején elkezdődik a szezon az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Már látogathatóak a külső kiállítások, s az intézmény folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal, új látnivalókkal várja látogatóit a hét minden napján, délelőtt 9 órától este 6 óráig – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.


A Rotunda tárlatai közül újdonság a humanizmus világát bemutató Reneszánsz Panoptikum és a 11 jeles uralkodónkat szemléltető „Koronás Királyok, Királyi Koronák” c. kiállítás. A látogatóközpont új kávézója a tóra tekint, s jelenleg maga is kiállítási helyszín: délvidéki kortárs magyar képzőművészek alkotásait tekintheti meg az érdeklődő.

„Feléledt” a skanzen is: az épületek és a tanyagazdák várják mindazokat, akik szívesen utaznak vissza az időben akár száz esztendőt is. Bárki kipróbálhatja a hagyományos, már-már feledésbe merült munkafolyamatokat, eszközöket, megízlelheti a kemencében sült finomságokat. A Nomád park bepillantást enged vándorló eleink mindennapjaiba, s naponta kétszer lovasíjász bemutató szemlélteti honfoglalóink félelmetes harcmodorát.

Az év folyamán további újdonságokkal készül az Emlékpark. Április közepétől újabb képzőművészeti tárlattal bővül a Feszty-körképnek otthont adó Rotunda, ugyanitt a nyár folyamán látványos mesepanoptikum nyílik, és egy új kiállításnak köszönhetően a Feszty-körkép jelenetei három dimenzióban is megtekinthetők lesznek. „Világra szóló magyarok” címmel megújulnak a Csete-jurták kiállítóterei, és bevezetik az Emlékparkban használatos fizetőeszközt, a tallért, amit aztán a látogató a legkülönfélébb szolgáltatásokra válthat be.

Nyitva tartás április 1-től: naponta 09.00 – 18.00

Forrás: Objektív Hírügynökség

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: