Narancssárga az egész ország

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda éjfélig narancssárga figyelmeztetést adott ki az ország középső és keleti területeire. Jelenleg Dél- és egész Kelet-Magyarországon narancssárga riasztás van érvényben. Leálltak a Mátrai Erőmű blokkjai, gázvezetékek sérültek, de a jég elverte a híres villányi kékoportót is.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóág szóvivője lapunknak elmondta: „Egy átlagos napon százötven-kétszáz riasztást kapunk országszerte, ma viszont csak délig több mint ötszáz esetben vonultak ki a megyei ügyeletek tűzoltói.” Petróczi Tímea hozzátette, hogy nagyrészt épületkárok, fa- és oszlopkidőlések miatt kellett kivonulni, de a villámkár is jelentős, vizsgálatok szerint a Mátrai Erőműben is ez okozhatta a leállást. A szóvivő azt is elmondta, hogy számos településen okoztak áramkimaradást a leszakadt elektromos vezetékek, ezt szintén folyamatosan próbálják orvosolni.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója lapunknak elmondta: „Az időjárás-változás rendszerint esetszám növekedéssel jár, most azonban a hidegfront pozitív hatásait látjuk elsősorban. A hűvösebb időjárás az idős, szívbeteg emberek számára megkönnyebbülést hozott, a mentők esetszáma így csökkent.”

Leállt a Mátrai Erőmű

Távvezetéki üzemzavar miatt automatikusan leállt szerda délelőtt a Mátrai Erőmű két blokkja. A térségben kitört vihar megrongálta a villamosvezetékeket, így a blokkok nem tudták eljuttatni az áramot a felhasználókhoz. A Mátrai Erőmű a Paksi Atomerőmű után az ország második legnagyobb energiatermelő cége, a hiba így nagy kiesést jelenthet.

Forrás: fn

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: