Klímaváltozás

A Wikileaks által kiszivárogtatott klímacsúcs-dokumentumok szerint Koppenhágában Amerika zsarolta a világot

A Wikileaks által publikált titkos amerikai diplomáciai dokumentumok szerint a tavalyi Koppenhágai Egyezményt a „világ megmentésének ködébe” burkolózva az Egyesült Államok manipulálta. A hírek szerint az USA igyekezett megtalálni az egyes országok gyenge pontjait, és azokat ki is használta, ha az adott állam nem volt hajlandó egyetérteni az amerikaiak klímaváltozással kapcsolatos álláspontjával – tudósította az fn.hu-t a WWF Magyarország.

Kémkedtek, fenyegettek

Napvilágot látott a külügyminisztérium egy titkos távirata, amelyben a CIA nevében az amerikai diplomatákat arra kérték, hogy ENSZ-tisztviselőktől és más forrásokból szerezzenek információt a tárgyalófelek pozíciójáról és az egyes országok közötti esetleges megállapodásokról. Miután az amerikaiak érdekeit erősen tükröző Koppenhágai Megállapodás megszületett, a Wikileaks által publikált dokumentumok szerint az amerikai diplomaták feladata minél szélesebb körű támogatás megszerzése volt.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.fn.hu//zold/20101207/amerika_zsarolta_vilagot/

____________________Reklám___________________________


A 2009-es klímakonferencia romeltakarítása – 2011-ben sem sikerül megállapodni a klímaváltozás lassításáról?

Az utolsó előtti körben tanácskoznak az ENSZ-tagállamok környezetvédelmi miniszterei arról, milyen megállapodás váltsa le az üvegházgázok kibocsátását korlátozó kiotói egyezményt, amely 2012-ben érvényét veszti. A koppenhágai klímakonferencia folytatásától látványos eredményt nem várnak, és az sem kizárt, hogy 2011-ben sem sikerül megállapodni a klímaváltozás lassításáról.

A Mexikói-öböl partján fekvő üdülővárosban, Cancúnban kezdődött november 29-én az a két hétig tartóklímakonferencia, amely a tavaly Koppenhágában jórésztkudarccal felérő tanácskozás folytatásaként szervezett az ENSZ klímaváltozási keretprogamja, az UNFCCC. A cél: nemzetközi megállapodást összehozni az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséről, és ezáltal visszafogni a gyorsuló klímaváltozást.

Az UNFCCC-hez csatlakozó tagállamok először 1995-ben tanácskoztak Berlinben, majd évente megismételték a konferenciát. E folyamat eredménye volt a kibocsátás-csökkentésről szóló, 1997-es kiotói egyezmény, ami 2005-ben lépett életbe, és 2012-ig kötelezi a fejlett országokat üvegházgáz-emissziójuk korlátozására. A tavalyi koppenhágai tárgyalási fordulóban épp azt az ambiciózus célt nem sikerült teljesíteni, hogy új, a részes államokat politikai értelemben is cselekvésre kötelező egyezmény szülessen meg a 2012-es, “Kiotó utáni” időszakra (erről lásd részletesen a kronológiát a cikk végén).

A Cancún Holdpalota fantázianevű hoteljében tartott tanácskozás hivatalos neve COP 16: ez a tizenhatodik alkalom, hogy az UNFCCC felső szintű döntéshozó testülete, a részes államok (vagy felek) konferenciája (COP) tanácskozásra ül össze. Az egyeztetést az idén jóval kisebb médiafigyelem övezi. Ennek egyrészt az az oka, hogy a koppenhágai tanácskozás tétjét túldramatizálták, a másik ok az, hogy idén államfők nem vesznek részt a konferencián.

A dán fővárosban több ezer diplomata, tanácsadó, környezetvédelmi szervezeti képviselő és aktivista, továbbá újságíró volt jelen, és az egyezményt állam- és kormányfők – köztük Barack Obama amerikai elnök és Ven Csia-pao kínai miniszterelnök – próbálták tető alá hozni. Az eredmény viszont egy mindössze kétoldalas megállapodás lett, ami annyit mond ki, hogy a jövőben a Föld átlaghőmérséklete nem emelkedhet további két Celsius-fokkal.

Az idén visszatérnek a klímakonferenciák korábbi rendjéhez, amely szerint környezetvédelemmel foglalkozó szakminiszterek és vezető diplomaták feladata egyeztetni az álláspontokat.

A tljes cikk itt olvasható: http://ozonenetwork.hu/ozonenetwork/20101129-rutintanacskozason-takaritjak-a-koppenhagai-klimakudarc-romjait.html

___________________Reklám__________________________

_________________________________________________

Katasztrofális aszályok világszerte

A világ nagy részét szélsőséges aszályok sújthatják a következő három évtizedben, hacsak nem sikerül érdemben mérsékelni az üvegházgáz-kibocsátást – derül ki egy tudományos kutatásból.

A következő évtizedekben kiterjedt aszályok lehetőségével kell szembenéznünk, jóllehet ezt még nem ismerte fel teljes körűen sem a közvélemény, sem a klímatudományi kutatóközösség … Ha a tanulmány előrejelzései csak közelítőleg is megvalósulnak, a társadalmi következmények világszerte hatalmasak lesznek” – fogalmazott Aiguo Dai, az amerikai Országos Légkörkutató Központ (NCAR) kutatója, a vizsgálat vezetője.

A Wiley Interdisciplinary Reviews című sorozat klímaváltozással foglalkozó kiadványában megjelent tanulmány szerint Délkelet-Ázsia, Ausztrália, az Egyesült Államok, Dél-Európa, Afrika, Latin-Amerika és a Közel-Kelet jelentős részét súlyos aszályok sújthatják a következő évtizedekben. A Földközi-tenger partján fekvő régióknak “szinte példa nélküli” aszályokra kell felkészülniük.

“A szélsőséges aszályok jelentős kihatással lehetnek a mezőgazdaságra, a vízkészletekre, a turizmusra, az ökoszisztémákra és az alapvető emberi jóllétre” – olvasható a cikkben, mely szerint az aszályok egyedül az Egyesült Államokban 6-8 milliárd dolláros károkat okoznak éves átlagban, Afrikában pedig több mint félmillió ember esett áldozatul a szárazsághoz köthető katasztrófáknak az 1980-as években.

Míg a Föld jelentős részét várhatóan hosszan tartó aszályok fogják sújtani, addig egyes északabbra fekvő, ritkábban lakott területek – így például Észak-Európa, Oroszország, Kanada, Alaszka és India egyes területei – nedvesebbé válhatnak a következő időszakban.

Az előrejelzések beigazolódása nagyban függ az üvegházgázok kibocsátásának, valamint a természetes klimatikus folyamatoknak, például az El Nino-jelenségnek az alakulásától.

Karácsonyi ajándékot keres? - Nézzen be hozzánk!

A klímaváltozás tíz meglepő következménye

1750-től napjainkig bolygónk átlaghőmérséklete több mint 0,9 Celsius-fokot emelkedett – ebből 0,6 fok az utóbbi ötven év számlájára írható. Szakemberek a jövőre nézve ennél jóval radikálisabb változással számolnak: az elkövetkező évtizedben éves szinten akár 0,1-0,2 Celsius-fokot is emelkedhet a Föld átlaghőmérséklete.

Majdnem teljes bizonyossággal állíthatjuk, hogy a felmelegedés felgyorsulásáért az üvegházhatású gázok kibocsátásának folyamatos növekedése tehető felelőssé. Míg az ipari forradalom idején a légkörben lévő széndioxid-mennyiség 280 milliomod térfogatrész volt, addig napjainkra ez 379-re növekedett. Ha ez a jelenlegi ütemben folyik tovább, 2015-re a szén-dioxid légköri koncentrációja eléri a kritikusnak tartott 400 milliomod térfogatrészes szintet, és egyes modellek szerint ez akár 5 fokos átlaghőmérséklet-emelkedést is eredményezhet a mostanihoz képest. A következőkben láthatjuk, hogy az eddigi 0,9 fokos hőmérséklet-emelkedés is milyen markáns hatással volt bolygónkra.

 • A klímaváltozás tíz meglepő következménye
 • 1.Több százmillió allergiás beteg
 • 2. Fajok vándorolása
 • 3. Gazdagabb növénytakaró az Északi-sarkvidéken
 • 4. Eltűnnek az Arktisz tavai
 • 5. Gyorsulnak a műholdak
 • 6. Gyakoribbak a földcsuszamlások
 • 7. Szaporodnak az erdőtüzek
 • 8. Felgyorsult a hegységek növekedése
 • 9. Megváltozik egyes fajok programozott viselkedése
 • 10. Műemlékeink pusztulása
 • A teljes cikket itt olvashatjuk: http://www.origo.hu/tudomany/20070816-klimavaltozas-tiz-meglepo-kovetkezmeny.html

  Egyedi, személyre szóló, alkalmi mesekönyv

  Egyedi, személyre szóló, alkalmi mesekönyv

  A koppenhágai klímacsúcsról

  Gyorshír: leálltak a klímatárgyalások!

  2009. december 14.

  A fejlődő országok a mai naptól nem vesznek részt a klímacsúcs munkacsoportjainak munkájában addig, amíg a gazdag államok nem tesznek további ígéreteket a globális felmelegedés megakadályozása érdekében. Ezzel megbénult a koppenhágai ENSZ találkozó – tudósít az AP.

  A fejlődő és a fejlett országok közötti feszültség a tárgyalások kezdete után nem sokkal fellángolt, miután nyilvánosságra került egy titkos dokumentum. A Dánia és a fejlett államok által készített tervezet a vagyoni helyzet szerint jelentős különbséget tenne az országok között az emisszió terén.

  Forrás: AP – VGO

  “Komoly politikusaink” most játsszák el az emberiség utolsó esélyét a túlélésre. És csak Berlusconit vágták pofán?! Valamit sürgősen tennünk kéne ezügyben! – nem muszáj rögtön pofozkodni, de valamiképpen tudatosítani kellene ezekben a felelőtlen hülyegyerekekben, hogy nem azért vannak ott, ahol vannak, hogy élvezzék a jólétet, hanem azért, hogy mindenki javára és megelégedésére megoldják a problémákat. Ha pedig nem tudják, hát akkor viszlát, lehet menni barmot őrizni, ahhoz nem feltétlenül kell ész.(A szerkesztő)


  Klímacsúcs: újraindultak a tárgyalások

  2009. december 14.

  Több mint öt órás leállás után hétfőn késő délután újraindultak a hivatalos tárgyalások az ENSZ klímavédelmi konferencián, a világszervezet főtitkára pedig bejelentette, hogy a koppenhágai tanácskozás sikere érdekében személyesen közvetít a fejlődő államok és az iparosodott országok között.

  A legtöbb forrás a hivatalos közleményekre hagyatkozik, és elhallgatja, ködösíti a lényeget: hogy a gazdag országok megpróbáltak csalással előnyt szerezni, erre rájöttek a szegények, és ezért vonultak ki a 77-ek. A főtitkárnak nehéz dolga lesz a közvetítéssel, különösen azért, mert az Amerikai Egyesült Államok nem mutat szándékot ipari termelésének visszafogására, technológiájának átalakítására és a szegényebb országok támogatására. Márpedig enélkül bármit határoznak a többiek, az üvegházgáz-szennyezés és a világkatasztrófához vezető környezetrombolás folytatódik.

  Klímacsúcs, Koppenhága – kudarc bent, káosz kint

  2009. december 16.

  A koppenhágai ENSZ klímacsúcson a résztvevők egész éjjelen át tartó tárgyalást követően sem jutottak megállapodásra. Miközben az állami vezetők a tárgyalóteremben harcolnak, a tüntetők összecsaptak a dán rendőrséggel.

  Az ENSZ csúcstalálkozó résztvevői hiába tárgyaltak egy éjszakán át, nem sikerült tovább lépniük. A koppenhágai találkozó kudarcát jelzi az is, hogy az ülés vezetője, Connie Hedegaard volt klímaügyi miniszter átadta a helyét Lars Loekke Rasmussen dán miniszterelnöknek.

  A hírek szerint az Egyesült Államok nem volt hajlandó elfogadni azt a tervet, amely az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére kötelezte volna, mielőtt a Kongresszus jóváhagyta volna azt.

  Az AP beszámolója szerint a tüntetések eközben eldurvultak a dán fővárosban: a rendőrség gumibottal és paprika spray-vel oszlatta szét a demonstrálókat, akik igyekeztek bejutni a találkozó helyszínéül szolgáló Bella Centerbe. A tüntetők egy része át akarta venni az események irányítását és “népgyűléssé” változtatni a csúcstalálkozót.

  Forrás: AP – VGO


  Sólyom: “bársonyos” klímaforradalmat!

  A közép-kelet európai államfők közül Sólyom László állt ki a leghatározottabban a globális felmelegedés ellen.

  “Le kell számolnunk a múlttal, újrakezdésre van szükségünk” – jelentette ki Sólyom László a Project Syndicate angol nyelvű weboldalnak írott cikkében.

  A világnak “bársonyos klímaforradalomra” van szüksége, hasonlóra, mint amely a 20. század utolsó évtizedében Közép-Európa politikai térképét rajzolta át.

  Sólyom László szerint a rendszerváltás nem csak a kommunista rezsimeket törölte el, hanem az emberek világnézetét is alapjaiban megváltoztatta, és most, mikor a világ a globális felmelegedés hatásaival kénytelen szembenézni, a magyar politikus szerint hasonló, gyökeres változásra van szükség.

  Sólyom László írását itt teljes terjedelemben megtekintheti!

  Forrás: VGO

  Egyáltalán nem meglepő módon, a magyar államfő viszonyul leginkább felelős módon a kérdéshez. A többiek, Obamával az élen, az őket pénzelő vállalkozások rövid távú érdekeit tartják csak szem előtt, és ezek megvalósítása érdekében kínos és értelmetlen halálra ítélnek embermilliárdokat. Ha ez valóban így lesz, és a klímacsúcs eredménytelenül zárul, valamennyi résztvevő méltatlanná válik arra a bizalomra, amellyel országaik népei választás útján felelős pozícióba helyezték őket. Ennek pedig beláthatatlan következményei lehetnek. (A szerkesztő)

  Klímacsúcs: “súlyos kudarc” – csalódott reakciók

  Nem titkolt csalódottsággal fogadta Németország a koppenhágai klímavédelmi csúcsértekezlet rendkívül sovány eredményeit. A csalódottságot növelte, hogy a környezetvédelemre nagy súlyt helyező, “klímakancellárnak” is nevezett Angela Merkel a remélt előrelépés egyik legfőbb motorja, illetve a szükséges lépések egyik leghatározottabb kezdeményezője volt.

  Mindennek ellenére a kancellár egy vasárnapi interjúban óvott attól, hogy a koppenhágai csúcsot – illetve az azon született zárónyilatkozatot – teljes mértékben negatívnak minősítsék. “A dán fővárosban lépés történt egy új környezetvédelmi világrend érdekében, nem több és nem is kevesebb” – hangozatta a Bild am Sonntagnak nyilatkozva Merkel. Hozzátette: aki Koppenhágát teljes mértékben “befeketíti”, azokat segíti, akik minden fajta előrelépést fékezni akarnak.

  A kancellárnál jóval keményebben fogalmazva Norbert Röttgen német környezetvédelmi miniszter súlyos kudarcról beszélt. “Többet akartunk, de csak ennyit sikerült elérni” – jelentette ki a miniszter, felróva, hogy nem sikerült élni a történelmi helyzet kínálta lehetősséggel.

  Szokatlanul élesen fogalmazott a német környezetvédelmi miniszter a klímatalálkozó légkörével kapcsolatban, azzal összefüggésben ugyanis szó szerint provokációról, szégyentelenségről és felelőtlenségről beszélt. Röttgen az Egyesült Államokat is, de elsősorban Kínát bírálta a konkrét előrelépés elmaradásáért.

  Sigmar Gabriel korábbi környezetvédelmi miniszter, az ellenzéki szociáldemokrata párt elnöke szégyennek nevezte, hogy – mint fogalmazott – az állam- és kormányfők kockáztatják gyermekeik és unokáik jövőjét. Hasonlóan fogalmazott a környezetvédő Zöldek pártjának elnöke,Claudia Roth, teljes kudarcnak minősítve a csúcstalálkozót.

  Forrás: VGO


  A NASA és a CISCO globális rendszere a klímaváltozás figyelésére


  A NASA és a Cisco bejelentette, hogy közösen fejleszti ki a Planetary Skin nevű, a bolygónk egész felszínét lefedő hálózatot, amely a világ számos pontján mért környezeti adatok összegyűjtését, rendszerezését és statisztikai elemzését szolgálja.

  Az online együttműködésen alapuló platform egységes keretrendszert biztosít a különböző műholdas, légi, tengeri és szárazföldi érzékelőkből érkező adatok begyűjtéséhez és elemzéséhez. A mérési eredményeket közel valós időben közzéteszik egyrészt a nyilvánosság, másrészt az érdekelt kormányzati szervek és vállalatok számára, hogy a környezeti adatok értékelésével, ellenőrzésével és összefüggéseik elemzésével időben észlelhetővé váljanak a globális éghajlatváltozás hatásai.

  „Az elmúlt fél évszázadban a NASA tudósai és mérnökei a globális klímaváltozás felderítésében is komoly szerepet játszottak” – mondta S. Pete Worden, a NASA Ames Research Center nevű kutatóintézetének igazgatója. „A NASA és a Cisco együttműködése keretében két világszínvonalú szervezet egyesíti technikai tudását és szakértelmét.” – hangsúlyozta.

  Első lépésben több kísérleti projektet indítanak útjára, ilyen például a „Rainforest Skin”, amely a világ esőerdőinek állapotát figyeli. A mintarendszer a jövő év során készül el, és fontos mérföldkő lesz az átfogó érzékelőhálózat informatikai integrálásában. Emellett a kutatók azt is vizsgálják majd, hogyan lehet jól áttekinthető és hasznosítható információkat nyújtani az esőerdők által megkötött széndioxid mennyiség változásairól. Számos tudós hangsúlyozza, hogy az esőerdők irtásának hatására egyre több széndioxid kerül a légkörbe, és ennek többségét nem köti meg újra a növényzet. Ez jelentősen hozzájárul a globális felmelegedéshez.

  „Az éghajlatváltozás káros hatásainak enyhítése döntő fontosságú a világ gazdasági és társadalmi stabilitása szempontjából” – mutatott rá John Chambers, a Cisco elnök-vezérigazgatója. „Büszkék vagyunk arra, hogy együttműködhetünk a NASA-val ebben a példamutató kezdeményezésben, és reméljük, hogy más vállalatok, intézmények és közcélú szervezetek is csatlakoznak hozzánk.”

  A NASA percről percre folyamatos mérési adatokkal szolgál bolygónk egészéről az űrbe telepített, légi, illetve szárazföldi helyszíni műszereivel. A NASA egymaga többet fektetett az otthonunkul szolgáló bolygó megfigyelésébe és a klímaváltozás kutatásába, mint valamennyi nemzet együttesen.

  A Cisco a hálózati technológiák terén szerzett tudásával és innovatív megoldásaival járul hozzá a közös vállalkozáshoz. A cég globális stratégiai tanácsadó részlege, a Cisco Internet Business Solutions Group (Cisco IBSG) szakértői a kísérleti projektek során komplex adatelemzést és adatmodellezést végeznek, és az új generációs internetes protokollra épülő architektúrák alkalmazásával hozzájárulnak a bolygónk teljes felszínét átszövő érzékelőhálózat, a Planetary Skin megtervezéséhez és fokozatos kiépítéséhez. A végleges rendszer több millió résztvevőhöz juttatja majd el az adatokat.

  A teljes cikk itt olvasható: http://www.cisco.com/web/HU/sajtoszoba/20090305.html

  Dél-Kalifornia: hatalmas vihar – villám csapott két repülőgépbe

  2010. január 20.

  Santa Monica Beach

  Santa Monica Beach

  Újabb, immár pár nap alatt a harmadik hatalmas vihar érte el Dél-Kaliforniát. Több száz családot evakuálni kellett az esőzések és a földcsuszamlások miatt, két repülőgépet pedig villámcsapás ért.

  A hét harmadik vihara rengeteg kárt és közlekedési káoszt okozott Dél-Kaliforniában. A városok utcáin hömpölyög a lehullott csapadék, több épületet is megrongálódott, néhány autópályát pedig le kellett zárni a forgalom elől.

  Az előrejelzések szerint egyelőre nem csitul a viharos időjárás, így a hatóságok elrendelték több száz család evakuálását is, mivel félő, hogy a földcsuszamlások miatt veszélybe kerülhetnek otthonaik.

  Hajó a parton

  Hajó a parton

  A viharban villámcsapás ért két Boeing 737-es repülőgépet is, ám szerencsére mindkettő biztonságban le tudott szállni.

  Még egy hajó

  Még egy hajó

  Az utasok közül senki sem sérült meg, ám egy Egy légiutas kísérőt, aki a karjában lévő fájdalomra panaszkodott, kórházba szállítottak. A repülőgépek egyelőre a földön maradnak, vizsgálják, hogy okozott-e bennük kárt a villámcsapás.

  Hullám a gát fölött

  Hullám a gát fölött

  Forrás: MNO – L. A. Times

  Fotók: L. A. Times olvasói

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Mediterrán Magyarország? A klímaváltozás esetleges hatásai hazánkra

  A világ vezetői kétségbe vannak esve a klímaváltozás felgyorsulása miatt. Aklímakonferencia csúfos kudarca egyértelműen bizonyítja, hogy bár rettentesen aggódnak, hogy szép kényelmesre épített világrendjük alapjaiban rendül meg, ha nem változtatnak rajta – képtelenek bármiféle érdemi változtatás elhatározására.

  Az amerikai és nyugat-európai vezetők szempontjából valóban szorongató a helyzet: emberek százmillióinak lakóhelye és munkahelye, eddigi életvitele, esetleg konkrétan és közvetlenül az élete kerül veszélybe a tengerszint emelkedésével, a “rendkívüli” időjárási jelenségek szaporodásával. Jónéhány sűrűn lakott ázsiai ország szinte teljes területe a pár év múlva lehetséges tengerszint alatt fekszik. Ez hatalmas népvándorlási hullámokat indíthat el, egyrészt az eurázsiai kontinens belsejébe, másrészt a még 60-70 százalékban lakható Észak-Amerikába. Az átlaghőmérséklet emelkedésével az Egyenlítő környéki területek – különösen Afrikában – lakhatatlanná válnak; aki nem pusztul el,  menekül.

  Hazánkban a hegyekről lezúduló csapadék okoz gondot, bár nincsenek hatalmas hegyeink most már. A szeszélyes eloszlásban lehulló, helyi özönvizeket okozó eső előbb-utóbb arra kényszeríti hegyes-dombos területeink lakóit, hogy feladják a lakás céljára alkalmatlan, árvizes területeken épült élőhelyeiket. Ez elsősorban belső vándorlást indíthat el a lakható helyek felé. Persze előbb-utóbb rá kell jöjjünk, hogy a víztgazdálkodásunk alapos reformra szorul – az Alföldön például a folyók mellett komoly nagy tározókat kell kialakítani, amelyek nemcsak arra alkalmasak, hogy csökkentsék a kultúrterületeket fenyegető árvízveszélyt, hanem arra is, hogy a termőföldek átvészeljék az egyre gyakoribb aszályos időszakokat. De ehhez pénzen kívül nem kell más, csak józan paraszti ész. Együtt kell múködnünk a természettel, hasonlóan, de okosabban, mint ahogy azt őseink tették.

  A felmelegedéssel együtt jár, hogy Magyarország éghajlata lassan hasonlóvá válik a mediterrán országokéhoz. Egy évtizede a déli vidékeken megjelentek a spanyolcsigák, ezek a narancsszínű zabálógépek, amelyek – nomen est omen – Spanyolhonból indultak világot hódítani, és ahol megfelelő klimatikus viszonyokat találnak, ott megtelepednek és szaporodnak. Baranyában, Somogyban forróbb nyarakon sűrűn hallani a görög illetőségű kabócák felforrt kuktafazék hangjához hasonlatos, sistergő fütyülését. A déli vidékek vadászai egyre többször döbbennek rá, hogy az általuk kilőtt bundás ragadozó nem róka, hanem a Balkánon honos aranysakál. Változik a növényzet is: egy-egy szigorú tél sem akadályozhatja meg pl. a déldunántúli házak déli oldalára ültetett fügebokrok dús, olykor nyaranta kétszeri termésérlelését. Ezek mind azt jelzik: hazánk átcsúszik a mediterrán klímaövbe, és emiatt aztán sokkal kevesebb energiával teremthetők itt kedvező viszonyok az új időjárási körülmények között is, mit a világ más, eddig szerencsésebbnek vélt részein.

  Szöveg és fotók: Földvári György


  Reklámok

  7 Responses to Klímaváltozás

  1. […] tizenegyes A világ vezetői kétségbe vannak esve a klímaváltozás felgyorsulása miatt. A klímakonferencia csúfos kudarca egyértelműen bizonyítja, hogy bár rettentesen aggódnak, hogy szép […]

  2. […] világ vezetői kétségbe vannak esve a klímaváltozás felgyorsulása miatt. Aklímakonferencia csúfos kudarca egyértelműen bizonyítja, hogy bár rettentesen aggódnak, hogy szép […]

  Vélemény, hozzászólás?

  Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

  WordPress.com Logo

  Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

  Google+ kép

  Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

  Twitter kép

  Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

  Facebook kép

  Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

  w

  Kapcsolódás: %s

  %d blogger ezt kedveli: