Fesztiválok, események

A FUTBALLVILÁGBAJNOKSÁG TELJES PROGRAMJA itt: http://vilagutazo.wordpress.com/2010/06/10/futballvilagbajnoksag-del-afrikaban/

A Szegedi Szabadtéri Játékok

és a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé

programja sok más érdekességel együtt megtalálható itt:

(Kérjük a képre kattintani!)

Majális, Békéscsaba, Széchenyi Liget

A csabai majális az idén főleg a gyermekek ünnepe volt a Széchenyi-ligetben. A Látogatóközpontban változatos műsorral várták a családokat, volt fagyi, kisvonat és ugrálóvár, és az Élővíz-csatornán kenuzni is lehetett.

Május elseje – szocialisták és szakszervezetek nélkül!


Tavaszi Fesztivál Békéscsaba – Békés.  Borlovagok Békéscsabán

Fotók: Földvári György



Gyulai Kolbász- és Sódar Mustra

avagy

Kolbászok és sonkák csatája a várkertben.

A Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete egy új, szó szerint ínycsiklandozó rendezvényt indít útjára március 19-21. között. Három napon keresztül a kolbászok és sonkák és mindenféle füstölt finomságok szigetévé alakul a várkert szomszédságában az Almásy kastély és környezete. A hétvége során bemutatkoznak a helyi, a környékbeli és az ország más szegleteiben tevékenykedő hentesek, finomabbnál finomabb portékáikkal. Megemlékezünk a helyi húsipart megalapító és a siker útján elindító hentes elődeinkről. Minden korosztályra gondolva kerültek összeállításra a programok. A három nap alatt gyermekelőadások, szórakoztató és könnyűzenei koncertek, kabaré, gasztronómiai bemutatók, és persze az ilyenkor elmaradhatatlan kirakodóvásár várja a tisztelt látogatókat. A kolbász és füstölt áru versenyre mindenki ingyen benevezhet. Elhozhatja otthonról akár a húsvéti sonkát is, hiszen a zsűrizés után visszakapja esetleg némi nyeremény kíséretében.

Abádszalók – Tiszator Böllérfesztivál


Kislány szlovák viseletben

Az ország, benne nagyrégiónk is, nehéz helyzetben van. Különféle stratégiákat találunk ki, hogy kimásszunk a gödörből. Ezek közül kétségkívül a leghatékonyabb az idegenforgalom élénkítése.

Román táncscsoport

Román tánccsoport

Megszaporodtak hát a különféle ünnepi események, fesztiválok, vásárok, kiállítások, sport- és egyéb rendezvények. Vannak ezek között olyanok, amelyek már viszonylag hosszú múltra tekinthetnek vissza, és vannak hagyományteremtő szándékkal létre hívott, új rendezvények is.

Szilvalekvárt tessék!

Szilvalekvárt tessék!

Ezekről szándékozunk folyamatosan beszámolni ezen az oldalon, írásban és képben. Kérjük, küldjék a programokat, hogy programajánlónkban közzé tehessük őket, és küldjék a beszámolókat, képeket, hogy még nagyobb nyilvánosságot teremthessünk a rendezvényeknek.

Csipkeverő

Csipkeverő

A szerkesztők

A fotók a “Békében Békésben” című békéscsabai nemzetiségi fesztiválon készültek.

Mézes a kalács!

Mézes a kalács!

Őszi Divatnapok, Csaba Center, Békéscsaba

Őszi Divatnapok, Csaba Center, Békéscsaba

image13979

Afrofrizura. Sziget Fesztivál 2009.

Afrofrizura. Sziget Fesztivál 2009.

1 Responses to Fesztiválok, események

  1. Tiszator!
    Böllér verseny – vetélkedő Abádszalókon!
    2010 március 12-14!
    Bővebben a következő webcímen!
    http://abadszalok.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1074232

Hozzászólás