A fideszes polgármesterek kétharmada indul az Alföldön is

Pest megye

Tizenhat, Fidesz-KDNP-s, illetve független polgármester vezette városban indulhat újra a jelenlegi településvezető Pest megyében. Így Cegléden, Dabason, Érden, Gödön, Isaszegen – ahol korábban még egy civil szervezet színeiben nyert Hatvani Miklós -, Monoron, Nagykátán – ahol 2006-ban Kocsi János még szintén függetlenként nyert -, Nagykőrösön, Pilisen, Pomázon, Solymáron – ahol Szente Kálmán négy éve még függetlenként győzött -, Szentendrén, Szigetszentmiklóson, Törökbálinton, Üllőn és Vecsésen.

Váltás lesz Budakalászon, ahol Parlagi Endre (Fidesz-Nemzeti Fórum) helyett Rogán Lászlót indítja a Fidesz-KDNP; Fóton, ahol Mádly Zsolt helyett Cselőtei Erzsébet a jelölt; valamint Gyálon is, ahol Gyimesi István helyett Pápai Mihály indul.

Bács-Kiskun megye

Bács-Kiskun megyében két jelenleg Fidesz-KDNP-s városban jelöl új polgármestert a pártszövetség: Baján Révfy Zoltán helyett Zsigó Róbertet, Kiskunmajsán pedig Terbe Zoltán helyett Csábrádi Anikót. A megyeszékhelyen, Kecskeméten ismét Zombor Gábort indítják.

Csongrád megye

Csongrád megyében Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester az egyetlen jelenleg is hivatalban lévő és újrainduló Fidesz-KDNP-s városvezető tízezer lakosnál nagyobb településen.

Békés megye

Békésben például a megye székhelyén, Békéscsabán Vantara Gyula, Szarvason Babák Mihály, Sarkadon Tóth Imre újrázhat a tízezer lakosnál nagyobb városok Fidesz-KDNP-s vezetői közül. Békésen és Orosházán az eddigi alpolgármesterek, Erdős Norbert, illetve Dancsó József országgyűlési képviselők indulnak a polgármesteri székért, vagyis nem a jelenlegi jobboldali városvezetők.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Jász-Nagykun-Szolnok megye nagyobb városaiban a négy évvel ezelőtti választáson győzelmet szerzett polgármesterek szintén újból jelöltként indulnak. Két helységben független jelöltet támogat a két párt. Szalay Ferenc, Szolnok első embere 2010 őszén negyedik alkalommal vállalja a megmérettetést. Törökszentmiklós városvezetője, Juhász Enikő 2006 után másodszor kívánja a választók bizalmát megnyerni. Karcagon kényszerű váltás történt: Fazekas Sándor polgármester lemondott tisztségéről, miután vidékfejlesztési miniszter lett, így a Fidesz-KDNP a jelenlegi alpolgármestert, Dobos Lászlót indítja jelöltjeként.

Hajdú-Bihar megye

Hajdú-Bihar megye székhelyén, Debrecenben a Fidesz-KDNP jelöltje ismét Kósa Lajos, aki eddig három ciklusban töltötte be a városvezetői posztot. A tízezernél több lakosú településeken az újraindulók között van Arnóth Sándor Püspökladányban, Kiss Attila Hajdúböszörményben és Tiba István Balmazújvárosban.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Egy újrázója van a Fidesz-KDNP-nek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a nagyobb városok között, Szabó István Mátészalkán. A többi, nagyobb település esetén a jelenlegi vezető nem a mostani kormánypártok színeiben nyert négy évvel ezelőtt.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Borsod-Abaúj-Zemplénben, a tízezer lélekszámnál nagyobb települések közül Sátoraljaújhely jelenlegi polgármestere, Szamosvölgyi Péter újra megméretteti magát a Fidesz-KDNP színeiben. Edelényben a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Németh András, a jelenlegi alpolgármester. (A korábban fideszes, ma már függetlenként szereplő Molnár Oszkár újra ringbe száll a polgármesteri posztért.)

Sárospatakon Aros János, a jelenlegi alpolgármester küzd a polgármesteri székért a Fidesz-KDNP színeiben. A település jelenlegi első embere, a szintén fideszes Hörcsik Richárd nem indul ősszel. Mezőkövesden Fekete Zoltán, a jelenlegi aljegyző a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje: Tállai András korábbi polgármester már lemondott tisztségéről, mivel kinevezték a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkárává.

Heves megye

Heves megyében a tízezer lakosnál népesebb településen egyedül Egerben van jobboldali polgármester, Habis László, aki újra is indul a posztért.

Nógrád megye

Nógrád megyében két olyan polgármestere van a Fidesz-KDNP-nek a nagyobb városokban, akik újráznak majd: Salgótarjánban Székyné Sztrémi Melinda, Balassagyarmaton pedig Medvácz Lajos.

A Fidesz-KDNP az ajánlószelvények szeptember 3-i leadási határidejének lejárta után ígért hivatalos polgármesterjelölt-listát.

A teljes cikk itt olvasható: http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-375860

A dunántúli megyékről itt talál információt: http://dunantulielet.wordpress.com/2010/08/31/a-fideszes-polgarmesterek-ketharmada-indul-a-dunantulon-is/

Hozzászólás