Világvége: 2012. december 21.

A Daily Telegraph internetes portáljának Technológia lapján jelent meg  Tom Chivers írása arról, hogy a kilencvenes évek közepén a világgazdasági folyamatok előrejelzésére szerkesztett “web-bot-rendszer”, amely megjósolta a szeptember 11-i merényletet és a 2004-es tsunamit – 2012 december 21-re teszi a világvégét.  Nem magyaráz, nem indokol: a birtokába jutott adatok alapján úgy látja, 2012 december 22-én nem lesz Internet, nem lesznek gazdasági folyamatok, nem lesz politika, nem lesz emberi tevékenység , nem lesz időjárás. Ami azt jelenti, hogy élet se nagyon lesz, legalábbis emberi élet.

Egyesek ezt a mágneses pólus átfordulásával magyarázzák, de ez eléggé bizarr elmélet, ugyanis ehhez a folyamathoz kb. 5000 év kell, és még nem kezdődött el.  A másik magyarázat: egy bolygó olyan közel suhan el a Földhöz, hogy annak forgása megáll. A harmadik magyarázat nem ilyen tudományos, hívei a maya naptárra hivatkoznak, amely 2012 december 31-ig számolja a világ napjait, valamint a a Ji Csing (Változás Könyve) című kínai alapműre, amelynek időszámítása szintén 2012-vel ér véget. Nostradamus is jósolt valami ilyesmit, bár az ő makaróninyelven írt, homályos versezeteibe ki-ki azt magyaráz bele, ami neki tetszik.

A maya naptárra támaszkodik a most mozikba kerülő, 2012 című világvége-film is, amelynek propagandája sokban hozzájárul a világvége-hangulat kialakulásához. Eddig csak az én életemben öt világvége-dátum merült fel, de egyik sem volt az igazi. Csak reménykedni tudok, hogy ez se lesz az. Mindenesetre valami nagy, elhatározó változásra készül a világ, már részesei is vagyunk ennek. Aki többre kíváncsi, keresse a http://enciklopedia.lapok.hu/ oldalon “A negyedik világ” menüpontot.

Forrás: http://www.telegraph.co.uk; http://www.2012vilagvege.hu

Hozzászólás